Радојичић: Нова саобраћајница ће повезати Лауш и Паприковац

На вечерашњем збору грађана мјесне заједнице Лауш, градоначелник Игор Радојичић представио је пројекат изградње нове саобраћајнице која би требало да повеже насеља Лауш и Паприковац, те низ других инфраструктурних пројеката који ће, током ове године, бити реализовани на Лаушу.

Радојичић је нагласио да Лауш већ дуги низ година кубури са саобраћајем, јер се практично сав саобраћај слијева у Карађорђеву улицу, а додатни проблем представља и усмјеравање саобраћаја према Паприковцу због потреба клиничког центра.

– Ријешени су имовинско-правни односи и обезбијеђена средства уз помоћ Владе РС и та саобраћајница ће ићи преко „Економије“. На тај начин Лауш добија нову димензију, јер на простору некадашњег воћњака сада добијамо могућност изградње читавог новог кварта, а регулациони план за то подручје је веома добар, јер нема претјеране градње, а истовремено подразумијева и зелене зоне као и простор за рекреацију. Ту би могла да никне нека варијанта бањалучког Дедиња – рекао је градоначелник.

Радојичић је подсјетио да се на Лаушу већ раде два велика посла, а то су изградња кружног тока код „Сирана“ и, у непосредној близини, заједнички објекат мјесне заједнице и полицијске станице.

– Сљедећи велики пројекат који спремамо на Лаушу јесте изградња спортске дворане у близини ОШ „Свети Сава“. У Улици Вида Симурџића планирамо велики захват на канализационој мрежи, а у сарадњи са УНДП смо већ отворили једно игралиште, те очекујемо да се ускоро изгради и друго – закључио је Радојичић.

Вечерашњем састанку са грађанима су присуствовали и замјеник градоначелника Срђан Амиџић, те начелници ресорних одјељења Славиша Сандић и Петар Билчар.