Радојичић: за седам избјегличких породица рјешавање имовинских односа

Седам породица из категорије избјеглог и расељеног становништва које живе у Улици Јованке Гајић Змијањке у МЗ Лауш, којима су прије двадесетак година куће финансиране међународним донацијама, коначно би требало да буде ријешен статус имовинско-правних односа на земљишту гдје су куће изграђене.

Како појашњава градоначелник Игор Радојичић, са циљем рјешавања њихових проблема на наредној сједници Скупштине града биће донесена одлука којом ће постати власници тих парцела.

  • На неколико локација у граду живе људи из категорија бораца или ратних војних инвалида, избјеглих и расељних лица који су прије двадесетак година, у различитим програмима збрињавања, добијали станове или куће, али често без ријешених имовинско-правних односа – подсјећа Радојичић.

Како би помогли тим људима, градска администрација је раније ријешила ове проблеме у Рамићима гдје је Скупштина града већ донијела одлуку о преносу власништава на њих.

  • Сада имамо сличну ситуацију у Улици Јованке Гајић Змијањке гдје су ове породице добиле куће без ријешених имовинских односа. Двије деценије касније, овом одлуком ће се извршити пренос власништва на њих и даће им се могућност да сами тиме управљају – наглашава Радојичић.

И даље остаје неријешен проблем у Шарговцу, гдје и даље има оваквих случајева, а до сада је Градска управа  успјела ријешити једну трећину.

  • И даље ћемо радити на рјешавању овог проблема како би сви ови људи могли да кончано управљају том имовином – закључио је Радојичић.
 default

default