Радно вријеме за 21. новембар

На Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, 21. новембра, који је републички празник, у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бање Луке могу само да раде:

-од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих;

-трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуској и жељезничкој станици и на бензинским пумпним станицама,

-од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Градска управа Града Бања Лука неће радити у сриједу, 21. новембра, на Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Како је саопштено из Министарства управе и локалне самоуправе РС, у складу сa Законом о празницима Републике Српске, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, је републички празник и нерадни  дан.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Истоименим Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужни да раде у дане празника Републике и у ком обиму.

Дом здравља

Дому здравља Бања Лука, 21. новембра, радиће по сљедећем распореду:

– Служба породичне медицине – дежурни тимови на Поликлиници и у Платоновој улици, у двије смјене од 7-20 часова,

– Стоматологија – дежурни стоматолог радиће у стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи – цјелодневно,

– Специјалистичке педијатријске амбуланте – у амбулантама на Поликлиници у двије смјене од 7-20 часова

– Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику – цјелодневно (на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи),

– Служба хитне медицинске помоћи- цјелодневно.

У граду ће бити дежурна апотека „1. мај“, која ће радити 24 часа, као и свим осталим данима у години.

Градски и приградски превозници за вријеме овог празника превозиће путнике по празничном режиму, који је исти као недјељом.

Градска тржница за празник, умјесто до 20 часова, радиће недјељним режимом, тј. од седам до 15 часова.