Пројекат од 150.000 КМ: 57 малих послова за љепши и уређенији град

Градска управа одабрала је 57 тзв. малих пројеката мјесних заједница, у појединачној вриједности до 2.500 КМ, који ће ове године бити проведени на подручју цијелог града.

За мале интервенције у простору овогодишњим буџетом планирано је 150.000 КМ, а пројекте су предлагали савјети мјесних заједница, у консултацијама са грађанима.

Након окончаног јавног позива и прегледа достављених пројеката, сачињена је ранг-листа најуспјешнијих пројеката мјесних заједница, којима се додјељују средства у износу до 2.500 КМ по пројекту, а ускоро ће бити и покренут поступак јавне набавке.

-Према позиву, свака мјесна заједница је могла да предложи највише два пројекта која се, углавном, односе на рјешавање мањих инфраструктурних радова, спољашње и унутрашње уређење објеката и дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и њихове околине на подручју мјесне заједнице – саопштено је из Одјељења за општу управу.

Према њиховим подацима, мјесне заједнице кандидовале су 60 пројеката, а комисија је изабрала њих 57.

Судећи по ранг листи, мале интервенције биће извршене по цијелом граду. Тако ће, између осталог, на Петрићевцу бити инсталиране клупе за одмор и кошеви за спортско игралиште, у Залужанима уређен плато испред Основне школе „Јован Дучић“, на Старчевици постављене нове клупе, у Ади адаптирано спортско игралиште, у Новој вароши набаљена рачунарска опрема за мјесну заједницу, а у Борику освијетљени пјешачких прелази.

Списак изабраних пројеката можете погледати овдје.