Просторно уређење: Од 2. јула три нацрта РП на јавном увиду

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да ће Нацрт измјене дијела Регулационог плана „Обилићево“ у Бањој Луци бити изложен на поновни јавни увид.

Нацртом плана обухваћена су два локалитета и то:

  1. Локалитет „А“ – простор између Булевара војводе Степе Степановића и Улице Срђе Злопоглеђе, у површини од три хектара,
  2. Локалитет „Б“ – простор уз огранак улице Бошка Тошића и Срђе Злопоглеђе, у површини од 2,59 хектара.

Укупна површина обухвата измјене Плана је 5,59 хектара и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа Центар за пројектовање и консалтинг „ЦПК“ д.о.о. Бањалука, Улица Церска број 2, просторијама Градске управе, просторијама Мјесне заједнице Обилићево 1, сваког дана, осим суботе, недјеље и државног празника у времену од 08 до 16 часова, у периоду од 2. до 10. јула.

Истовремено, обавјештавају јавност да ће и Нацрт измјене дијела Регулационог плана „Ада – Дебељаци 1“ бити изложен на јавни увид.

Нацртом плана обухваћен је простор који се налази у непосредној близини Улице Новака Пивашевића а односи се на к.ч. број 350/5, 350/7, 350/8, 350/9, и 349/6 к.о. Бања Лука 5 ( н.п. ) у укупној површини од 0,16 хекатара и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа Пројект а.д. Бањалука, Улица Веселина Маслеше број ¼, просторијама Градске управе, Мјесне заједнице Ада 2, сваког дана, осим суботе, недјеље и државног празника у времену од 8 до 16 часова, у периоду од 2.јула до 2.августа.

Такође од 2. јула до 2. августа на јавном увиду биће Нацрт Регулационог плана за дио подручја насеља Дервиши и Новаковићи – Вујиновићи.

Нацртом плана обухваћен је простор који се налази између магистралног пута Бања Лука – Приједор, источне границе обухвата Регулационог плана комплекса предузећа „Босанка“, улице Јована Бијелића и улице Пут српских бранилаца у укупној површини од 53,10 хектара и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа Центар за пројектовање и консалтинг „ЦПК“ д.о.о. Бањалука, Улица Церска број 2, просторијама Градске управе, просторијама Мјесних заједница Лазарево 1, Лазарево 2 и Залужани сваког дана, осим суботе, недјеље и државног празника у времену од 8 до 16 часова.

Нацрти сва три плана биће објављени и на овој интернет странци.

За вријеме трајања јавних увида, свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрте, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће Нацрт бити изложен или доставити у форми дописа Градској управи – Одјељењу за просторно уређење.