Припреме за селидбу старе хирургије

Због најављеног измјештања хируршке клинике из центра града у новоизграђене објекте на Паприковцу, ускоро ће започети израда новог регулационог плана за овај дио града, који представља једна од највећих урбанистичких потенцијала на цијелом градском подручју.

Већ на наредној сједници градског парламента, пред одборницима ће се наћи одлука о изради регулационог плана „Центар запад 2“, а што се односи на подручје између између улица Јована Дучића, Булевара цара Душана и Симе Матавуља, површини око 6,5 хектара.

-Имајући у виду да је планирано измјештање болничких садржаја са овог локалитета постало извјесно, односно већ је у току измјештање појединих клиника, указала се потреба дефинисања новог планског развоја овог централног градског блока, са циљем изналажења квалитетног рјешења које ће дати реалну основу за његов развој у будућности – истиче начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић.

Према његовим ријечима, обухват израде овог плана проширен је и на дио подручја уз Улицу Здраве Корде, а односи се на локалитет у оквиру кога егзистирају објекти у служби здравства, за које су такође исказивани интереси од стране власника и корисника предметног простора за усаглашавањем планских рјешења са новонасталим потребама.

-Ради се о веома атрактивној локацији али и јако значајној за будући дио изглед овог дијела града. Приликом израде овог документа водићемо рачуна да јавни интерес буде на првом мјесту и да се на овој локацији планирају садржаји који ће одговарати стварним потребама града – рекао је Станаревић