Предсједник Србије Александар Вучић обишао градилиште вишенамјенског објекта на Петрићевцу

Градоначелник Игор Радојичић данас је, заједно са предсједником Србије Александром Вучићем, обишао градилиште вишенамјенског објекта на Петрићевцу, за који је Влада Србије донирала 800.000 евра.

Градоначелник Радојичић захвалио је предсједнику Вучићу на овој донацији, која ће помоћи да мјештани овог насеља добију амбуланту породичне медицине, вртић са стотину мјеста и нови објекат мјесне заједнице.  Он је истакао да вриједност овог пројекта износи 2,3 милиона КМ, те да се градња финансира из градског буџета и донацијом Републике Србије.

  • Ови објекти ће бити на услузи за најмање 10.000 становника овог насеља. У амбуланти породичне медицине биће пружане здравствене услуге за мјештане, а у будућем вртићу наћи ће се до 150 малишана из овог краја – казао је Радојичић и додао да, изградњом ових објеката, Петрићевац добија свој „мали центар“.

Како се очекује, вишенамјенски објекат на Петрићевцу требао би бити завршен за око два мјесеца.

Радојичић је указао да је Влада Србије, поред донације за изградњу овог објекта, финансирала и отварање вртића у Дому за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“, а према најавама предсјсденика Вучића, очекује се финансијска подршка за Студентски центар.

Заједно са предсједником Вучићем у обиласку Петрићевца били су и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница РС Жељка Цвијановић.

Према пројекту, будући вртић подијељен је у двије цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године.

Истовремено, у објекту будуће мјесне заједнице гради се мултифункционална сала капацитета до 100 сједећих мјеста и два пословна простора. На спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Радови на вртићу и мјесној заједници почели су у новембру прошле године а извођач радова  предузеће „Тектон“ , према уговору, има рок од 300 дана за завршетак објекта.