Предсједник Скупштине града угостио мале генијалце

Да Бањалука има даровите малишане, показује и четврта Међународна Олимпијада у менталној аритметици, одржана 16. јуна у Београду, са које су мали генијалци из школе „Малац генијалац“ донијели чак пет медаља, рекао је предсједник Скупштине града Бања Лука, Зоран Талић, који је данас угостио мале бањалучке шампионе.

-Дјеца су наш највећи ресурс и тако треба да се опходимо према њима. Заиста ми је драго да су овдје били малишани из школе „Малац генијалац“ јер њихови учитељи управо раде са нашим највећим ресурсом. Златне медаље су само круна њиховог рада, и поносан сам када видим наше предаваче да се труде да пренесу своја знања и искуства на млађе генерације. Донијели смо и одређене закључке како да обогатимо тај садржај према будућим такмичењима – рекао је Талић.

Илијана Чивчија, учитељица менталне аритметике захвалила је предсједнику Скупштине града на пријему, те је додала да ће у будућности радити још више на промоцији менталне аритметике.

-Програм менталне аритметике траје око двије године. Свака година обуке траје по 10 мјесеци. На првој години учимо дјецу да сабирају и одузимају а на другој години да множе и дијеле. У почетку радимо са дјецом на Абакусу, и већ од првих часова трудимо се да дјечица визуелно развијају вјештине сабирања и одузимања у глави што им значајно побољшава менталне способности и логику – рекла је Чивчија.

Осмогодишњи Никола Црнић, који је освојио друго и треће мјесто на Олимпијади менталне аритметике у Београду, кроз шалу каже, поносан је на своје другаре са којима се заједно такмичио, те додаје да се највише радује наградама које су освојили, али и сладоледу.

Дружење са малим генијалцима Талић је искористио да упути честитку свим малишанима из Бање Луке и БиХ који су учествовали на Олимпијади у Београду а на којој је било 1.200 ученика из чак 182 школе и 15 држава.