Прва конференција ReLOaD програма: Бања Лука као примјер добре праксе

Прва конференција Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD), која је одржана крајем прошле седмице у Скопљу, окупила је преко 80 учесника, међу којима је био и представник Града Бања Лука.

Учесници су имали прилику да размијене искуства и мишљења о изазовима и приликама за побољшање сарадње између локалних власти и организација цивилног друштва.

Имајући у виду да Град Бања Лука од 2012. године примјењује ЛОД методологију приликом расподјеле средстава за суфинансирање пројеката удружења грађана, те је учествовао и у преходном пројекту „Јачање локалне демократије“ (ЛОД), ово је била прилика да се пренесу примјери добре праксе и искуства Бање Лукеа о учешћу у пројекту и примјени ЛОД методологије.

Град Бања Лука од 2017. године учествује у трогодишњем пројекту „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану  (ReLOaD)“, који проводи Развојни програм Уједињених нација у БиХ, а финансиран је од стране Европске уније и има за циљ да јача партнерство између локалних власти и организација цивилног друштва на Западном Балкану, са фокусом на унапређење механизама транспарентног финансирања организација цивилног друштва на подручју регије.