Почиње прољећна акција чишћења и уређења града

Прољећна акција чишћења и уређења града почеће сутра, 28. марта и трајаће до 20. априла ове године.

Циљ акције је да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари, отпада из ријека као и другог отпада који угрожава нашу животну средину, изузев грађевинског, чији одвоз није предвиђен овим активностима.

Акција ће се проводити у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, а уз координацију са мјесним заједницама и предузећима, која ће вршити одвоз.

Као и ранијих година, акција ће бити подијељена на два дијела. Тако ће у периоду од 28. марта до  8. априла, акцијом бити обухваћене градске мјесне заједнице на десној обали Врбаса и сеоске мјесне заједнице које гравитирају магистралном путу Бања Лука – Јајце и платоу Мањаче.

Од  8. до 20. априла,  акција ће се проводити у градским мјесним заједницама на лијевој обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају  магистралном путу  Бања Лука-Приједор и путу Бања Лука – Бронзани мајдан.

Позивамо све грађане, предузећа и институције да се укључе и у овогодишњу акцију јер – само заједно можемо допринијети да наш град буде уређен и чист.

 

Комплетан план прољећне акције чишћења и уређења града можете погледати у наставку…

Прољећна акција - оперативни план

Погледај