Почиње проширење раскрснице код некадашњег „Чајавца“

Како би се убрзао саобраћај и смањиле гужве у вријеме највећих загушења, сутра ће почети радови на проширењу раскрснице улица Јована Дучића – Вука Караџића, најављено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Како су појаснили, на овој раскрсници, из смјера Музичке школе, саобраћајница ће прије раскрснице бити проширена за око један метар с лијеве и десне стране, чиме ће се створити услови за двије саобраћајне траке из наведеног смјера.

-Такође, даље ка Новој Вароши, саобраћајница се проширује са десне стране у дужини од педесетак метара, чиме се и из смјера Нове Вароши стварају услови за двије излазне саобраћајне траке – нагласили су из одјељења.

Додали су да ће се на овај начин допринијети повећању капацитета наведене раскрснице, те бољем протоку саобраћаја, јер саобраћајни ток односно возила која скрећу лијево, због посебне саобраћајне траке која им је обезбјеђена, неће негативно утицати на оне који иду право, односно скрећу десно.

Због отежаног одвијања саобраћаја, из одјељења апелују на возаче за разумијевање и стрпљење током извођења радова.

Подсјећамо да су овакве грађевинске интервенције урађене на саобраћајној инфраструктури у претходном периоду дале позитиван ефекат. Између осталог, додатне саобраћајне траке урађене су на Булуевару Живојина Мишића из смјера „Топлане“, на излазу Улице Ранка Шипке на западни транзит, затим продужење саобраћајне траке намијењене за лијева скретања са Западног транзита (код бившег Чајавца).