Почиње први „Бањалучки стендап фестивал“

У Банском двору од сутра па до 30. јуна биће одржан први „Бањалучки стендап фестивал“, који ће у четири дана трајања окупити седам врхунских комичара из БиХ и региона.

Пеђа Бајовић, познати регионални комичар који годинама ради на релацији Бања Лука – Загреб, биће водитељ програма све четири вечери фестивала, а у сарадњи са КЦ Бански двор одиграо је велику улогу у организовању фестивала, који ће према његовим ријечима, бити нови корак у јачању позиција ове врсте хумора у Бањој Луци и бесплатна терапија смијехом за публику.

Првог дана фестивала публици ће се на Арт тераси Банског двора представити комичар Влатко Штампар из Загреба с комадом „Штампарска грешка“. Већ наредног дана од 21 час наступиће Филип Андроник из Сарајева и Хазим Мујчиновић из Тузле с комадом „Маде ин Босниа“.

Петак је резервисан за наступ бањалучког комичара Мирка – Миркана Комљеновића и Омера Хоџића из Мостара, који ће извести програм „Омер и Миркан“.

Посљедњег дана фестивала у Арт дворишту од 21 час наступиће Срђан Јовановић из Београда, а специјални гост ће бити Душан Јокић из Бање Луке.

Бесплатне позивнице за „Бањалучки стендап фестивал“ сви заинтересовани могу преузети на билетарници Банског двора.