Почео пројекат „Дјеца имају право на културу и здраво одрастање“

Удружење грађана Центар за креативни рад са дјецом „Добри медо“ започео је реализацију пројекта „Дјеца  имају право на културу и здраво одрастање“.

Удружење ће, између осталог, током јуна одржати музичке радионице за дјецу у Удружењу „Нова генерација“ и  Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију  „Др Мирослав Зотовић“, а у августу у  Дому „Рада Врањешевић“.

Данашњој радионици у Центру за дјецу у ризику Удружења „Нова генерација“, присуствовала је и начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Она је казала да је Град путем јавног позива подржао овај пројекат, који има за  циљ да омогући приступ културним садржајима и едукацијама о здравим животним навикама за дјецу и младе узраста од шест до 15 година, корисницима Дневног центра за дјецу у ризику у Удружењу „Нова генерација“, Дома „Раде Врањешевић“, Центра „Др Мирослав Зотовић“, те  ученицима основних и средњих  школа.

Како су истакли организатори, ријеч је о радионицама под називом „Велика музика за малу дјецу“ чији је циљ да на креативан и интерактиван начин упозна дјецу о основним музичким правцима (класика, етно, џез, рок).

-Путем прилагођених музичких радионица, едукативног концерта Џез поези кабареа,  те организованог посјета Музеју савремене умјетности РС и Народном позоришту РС омогућиће се приступ културним садржајима за дјецу из маргинализованих група. Такође, у оквиру пројекта биће одржане  креативние радионице и предавања о култури, оптимизму, активизму, здравој исхрани и провођењу слободног времена у природи, као и  едукација о здравим стиловима живота за  дјецу основних и средњих школа – навели су из Удуржења „Нова генерација“.