Почела изградња водовода Рекавице – Соколовац

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, озваничио је данас почетак изградње локалног водовода Рекавице – Соколовац, у оквиру великог пројекта изградње водоводне мреже на сеоском подручју. Он је рекао да је ријеч о првој фази радова и да је вриједност пројекта преко 100.000 КМ.

– Ово је један од 18 водовода које градимо ове године на подручју града. Надам се да ће домаћинства у Рекавицама која сада немају ријешено снабдијевање водом, након изградње овог водовода, имати квалитетно и трајно ријешен проблем водоснабдијевања – навео је градоначелник.

Радојичић је подсјетио да је на ширем подручју Рекавица планирана изградња три водовода, и то Рекавице – Благојевићи, Рекавице Соколовац и највећи пројекат Рекавице – Кола.

– То је водовод на који су се грађани највише жалили и гдје има доста проблема. Нажалост, тендер за извођење радова на водоводу Рекавице – Кола је пропао, пошто се није јавио нико од извођача. То за Град представља посебан проблем ове године и он је све више изражен, јер буквално не можемо да нађемо извођаче који ће пратити овакав темпо и динамику посла у различитим областима  – изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Рекавице 1 Ненад Грбић, рекао је да је изградња водовода за мјештане овог краја од огромног значаја и да ће бити изграђено око два километра новог водовода. Он је изразио захвалност Градској управи и градоначелнику који су уважили захтјеве мјештана овог краја.

Када је ријеч о подручју Рекавица, у току је изградња водовода Рекавице – Благојевићи, у укупној дужини од око четири километра. Ради се осам кракова секундарне водоводне мреже, чиме ће бити омогућено стабилно водоснабдијевање 40 домаћинстава из заселака Лакићи, Благојевићи и Рачићи. За изградњу овог водовода, из градског буџета предвиђено је 170.000 КМ.