Почела доградња школског објекта у Чесми

Почела је доградња учионице уз постојећи објекат подручне школе „Вук Стефановић Караџић“ у Чесми, а у оквиру  пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

Према подацима Одјељења за општу управу, посао у Чесми је вриједан 29.530 КМ, од чега УНДП финансира 70, а Град 30 одсто средстава.

Иначе, пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ је иницијатива влада Шведске и Швајцарске, а проводи га канцеларија Развојног рограма Уједињених нација (УНДП).

Из ресорног одјељења навели су да су у оквиру овог пројекта, до сада окончани радови у МЗ Шарговац, гдје је прекривена спортска балон-хала, затим у Сарачици гдје је изграђен тротоар, санирана Улица Давида Штрпца у МЗ Паприковац, док је при крају санација мокрих чворова у објекту Основне школе „Алекса Шантић“ у МЗ Росуље.

Од преосталих пројеката које су савјети мјесних заједница кандидовали у 2017. години, ускоро би требало да буде реализована и градња дјечијег игралишта у Улици Др Косте Крсмановића у МЗ Лауш 2.

-Имовинско-правни проблеми, који су кочили ову градњу, ријешени су – казали су у Одјељењу за општу управу.

Навели су да се у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, реализују и пројекти у сарадњи са организацијама цивилног друштва, и то у мјесним заједницама:  Шарговац, Чесма и Паприковац.