Помоћ за 1.500 мјештана Мишиног хана, Пријаковаца, Пријечана и Верића

Градски штаб за ванредне ситуације, са градоначелником Игором Радојичићем на челу, усвојио је данас извјештај комисије за утврђивање штете на објектима на подручју Пријаковаца, Мишиног дана, Верића и Пријечана, који су оштећени у олујном невремену 21. јула ове године. Уз овај документ, штаб је усвојио и одвојени, прелиминарни извјештај за утврђивање штете на пољопривредним газдинствима на погођеном подручју.

Према одлуци штаба, надлежне градске комисије дужне су да у наредних седам дана припреме листу појединачних корисника којима ће бити уплаћена помоћ. Како је речено, ради се о око 1.500 мјештана којима ће помоћ за санирање посљедица навремена бити уплаћена након што се комплетни спискови доставе Влади Републике Српске, која ће вршити исплате.

Истовремено, комисији за утврђивање штете на пољоприведним газдинствима дат је рок од додатних 15 дана како би комплетирали свој дио посла и извјештаје доставила Министарству пољопривреде РС.

Такође, Градски штаб позвао је власнике објеката, који тренутно не живе у БиХ, да у Одсјек за цивилну заштиту и послове професионалне ватрогасне јединице доставе овјерену изјаву са подацима о томе коме ће бити уплаћена помоћ.