„Позориште без граница“ гостовало у Поткозарју

У Мјесној заједници Поткозарје, глумци Градског  позоришта „Јазавац“ јуче су  извели представу „Пут по свијету на тротинету“ пред више од стотину ученика Основне школе „Милутин Бојић“. Овај пројекат под називом „Позориште без граница“, који Удружење грађана “Центар за маме” реализује уз подршку Града, има за циљ промоцију културе у приградским мјестима.

Координатор пројекта, Николина Аничић, казала је да је један од основних циљева УГ “Центар за маме” организација активности на унапређењу културе, већа доступност културних садржаја, те приближавање умјетности трудницама, мајкама, дјеци, те породици уопште.

-У складу са овим циљем, реализујемо пројекат „Позориште без граница“ уз подршку Града и планирамо реализацију сличних активности у будућности – изјавила је Аничићева.

Директор ОШ „Милутин Бојић“ Душко Петровић казао је да им је као школи са руралног подручја јако битно да остваре контакте са културним институцијама, као што су позоришта.

-Важно је да наши ученици имају овакве садржаје  пошто је ово сеоско подручје, а културна дешавања се углавном дешавају у граду – закључио је Петровић.