Позив за кооперанте за узгој љековитог биља и краставаца

Пољопривредници са подручја Бања Луке имају могућност да се, под повољним условима, укључе у производњу љековитог биља и краставаца – корнишона, саопштено је из Центра за развој пољопривреде и села.

Пољопривредници имају могућност да се баве производњом камилице, менте, матичњака, невена и осталог љековитог и ароматичног биља као кооперанти предузећа „Природно биље“, те производњом краставаца корнишона као кооперанти предузећа „Carl Kuehne“ из Козарске Дубице.

При заснивању производње, свим произвођачима ће бити обезбијеђен комплетан репроматеријал, који ће отплаћивати кроз производ (50 одсто од укупног стартап пакета), а откуп цјелокупне произведене количине је загарантован. У току производње произвођачима је обезбеђена и стручна савјетодавна подршка.

Детаљније информације о пројекту потенцијални произвођачи могу добити у Центру за развој пољопривреде и села,  на адреси  Војводе Момчила бр. 12, као и на контакт телефон 051/433-622 и 051/433-623.

Пројекат финансира Међународни фонд за рурални развој, а реализује Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди.

Комплетно обавјештење можете погледати овдје.