Подршка особама са Дауновим синдромом

Градоначелник Игор Радојичић уручио је данас дипломе за шест полазника пројекта рехабилитационог програма за особе са Дауновим синдромом, које је организовало Удружење „Даун синдром Бања Лука“. Ових шест особа добило је дипломе о завршеној обуци за конобаре.

-Порука цијеле ове приче је да смо сви једнаки. Неки имају више, неки мање проблема, али Град треба да буде хуман и отворен. Да укључи у све своје друштвене пројекте и особе са Дауновим синдромом и њихове породице и да подружи овакве пројекте- истакао је градоначелник Радојичић.

Он је подсјетио да Град подржава рад овог и сличних удружења кроз више видова, од обезбјеђења простора до финансијске подршке за реализацију пројеката.

-Саваке године се расписују јавни позиви за невладине организације и удружења грађана на које се могу пријавити са својим пројектима, а кроз које се помажу разне категорије становништва – истакао је Радојичић.

Зоран Јелић  из Удружења „Даун синдром Бања Лука“ истакао је да се овим пројектом жели показати да лица са Даун синдромом могу бити укључена у разне друштвене сфере.

-Овај пројекат радимо са шест особа које су прошле први дио, односно први ниво обуке. У наредном периоду они ће прећи на сљедећи ниво ,а укључићемо нових шест особа за први ниво – рекао је Зоран Јелић.

Он је истакао да је ријеч о пројекту који се ради у сарадњи са Даун синдром центром из Пуле и да се по први пут спроводи на просторима Републике Српске.