Погледајте ко је добио бесплатну претплату за „БЛ-бајк“

Бесплатну годишњу карту за „Бл-бајк“ добило је 20 чланова Вибер заједнице Града Бања Лука.

Срећни добитници су:

  1. Бранка Ковачевић
  2. Синиша Каракаш
  3. Никола Поповић
  4. Биљана Ромић
  5. Весна Савић
  6. Огњен Голубовић
  7. Вељко Алексић
  8. Дарио Бурић
  9. Дарко Милисавић
  10. Милош Црномарковић
  11. Јелица Марић
  12. Даниел Ракић
  13. Бојана Милинковић
  14. Дарко Шкорић
  15. Дуња Кременовић
  16. Данијела Јокић
  17. Саша Вукајловић
  18. Сандра Јосовић
  19. Михало Клепић
  20. Саша Јошић

Сви они су обавијештени о начину преузимања своје карте за годишњу чланирану за све популарнији систем за изнајмљивање јавних бицикала.

Како су најавили из надлежног Одјељења за саобраћај и путеве, на прољеће би Бањалучанима, али и посјетиоцима града на Врбасу могао бити доступан још један терминал за изнајмљивање бицикала.

На четири локације је прошле године уведена могућност изнајмљивања бицикала путем система “БЛ бике“ и за тај алтернативни начин превоза је владао велики интерес. Због успјеха тог пројекта, намјера да се ове године систем прошири још једним терминалом. У опцији су локације у насељу Обилићево (на укрштању Улице Цара Лазара са новоизграђеним дијелом Источног транзита, у непосредној близини новог вртића) или у Росуљама на укрштању улица Триве Амелице и Краља Петра II.

„Бајк шеринг“ систем, прије зимске паузе, имао је више од 1.000 корисника, а регистровано је око 11.000 изнајмљивања за првих осам мјесеци кориштења.

Локације на којима се могу изнајмити бицикли су: центар града – Улица краља Петра I Карађорђевића, водени парк Аквана, Парк Младен Стојановић и Улица Мајке Југовића – код Студентског центра „Никола Тесла“.