Поводом Дана града: Положени вијенци на Тргу палих бораца

Поводом 22. априла – Дана града и дана ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату, данас су положени вијенци на споменик палим борцима у центру града.  У име Града Бање Луке, вијенац су положили градоначелник Игор Радојичић, предсједник Скупштине града Зоран Талић и замјеник градоначелника Срђан Амиџић.

– Бања Лука са поносом обиљежава дан ослобођења у Другом свјетском рату, јер је тај период један од најтежих у историји нашег града. Бања Лука је поносан главни град Републике Српске и град који се такмичи да буде препознатљив регионални центар, отворен, пријатељски и расположен за сарадњу, а истовремено и град који се мијења и развија у угодно мјесто за живот – рекао је Радојичић новинарима након полагања вијенаца.

Вијенце су данас положили и предсједник РС Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, изасланик члана Предсједништв БиХ из РС Милорада Додика, генерални конзул Републике Србије у Бањој Луци Владимир Николић, те представници политичких партија и различитих удружења.

– Честитам свим Бањалучанима Дан града, датум који је изузетно важан јер је тада стигла слобода на ове просторе у Другом свјетском рату. То је била борба за узвишене идеале и циљеве, а наша обавеза је да обиљежавамо овај датум на достојан начин. Морамо да цијенимо слободу и жртву свих оних који су омогућили да ми данас уживамо тековине мира и слободног живота – нагласила је предсједница Жељка Цвијановић.