Повећан приједлог буџета, више новца за важне пројекте

Наредна, 38. сједница Скупштине града, биће одржана 11. децембра, одлучио је на данашњој сједници скупштински Колегијум, а пред одборницима ће се наћи обиман дневни ред од 77 тачака. Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да ће се, између осталог, на дневном реду наћи усвајање буџета Града за наредну годину, сви годишњи планови за идућу годину, те ребаланс буџета за ову годину.

  • Приједлог буџета за 2020. годину нешто је шири у односу на нацрт и та средства ће бити употребљена за неколико нових пројеката као што је спортска дворана на Старчевици, реконструкција још једног од дјечијих вртића, те изградња нових рекреативних садржаја на више локација – навео је Радојичић.

Он је додао да ће се на дневном реду наћи и годишњи програми из области културе и спорта и да су на овим ставкама повећана средства, као и за туристичке манифестације.

  • Важна одлука тиче се и увођења нулте стопе када је у питању накнада за уређење грађевинског земљишта за инвестиције у производњу, што представља додатну олакшицу за инвеститоре – нагласио је Радојичић.

Када је у питању Фондација за ЕПК 2024, Радојичић је казао да ће она бити трансформисана и да ће бити задужена за аплицирање код одређених фондова за екстерна средства када су у питању пројекти из области културе.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, изјавио је да ће година пред нама бити веома динамична, јер, како каже, никада није планиран овако велики број пројеката као у 2020. години.

  • Бања Лука се развија у свим сегментима, од инфраструктуре, преко спорта, културе и туризма. Веома важним сматрам пројекте у области водоснабдијевања, јер настојимо да цијело подручје града добије редовно и стабилно снабдијевање водом. Чека нас много посла у наредној години и вјерујем да ћемо га успјешно завршити – закључио је Талић.