Побољшана услуга такси превоза за лица са инвалидитетом

Услуга такси превоза за лица са инвалидитетом, функционише скоро два мјесеца по новом и квалитетнијем начину за кориснике.

Ова услуга названа „Ин такси“ од почетка маја, умјесто двократно, доступна је цијели дан, што је наишло на позитивне реакције оних који користе овај превоз.

Бања Лука је 2016. године увела превоз лица са инвалидитетом на принципу такси превоза под називом „Ин такси“ и први је град у БиХ са овом услугом.

-Уважавајући у потпуности проблеме с којима се сусрећу лица са инвалидитетом, а у циљу омогућавања њиховог свакодневног укључивања у заједницу и учествовање у свим аспектима живота, до данас је одржана ова услуга а однедавно и унапријеђена – казали су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Како су појаснили, нови уговор за такси превоз лица са инвалидитетом,који је ступио на снагу у мају ове године, у обзир је узео све сугестије корисника, тако да се умјесто двократног радног времена, услуга сада обавља у времену од 07 до 22 часа.

-Такође, услуга се врши возилом које је веће, тако да је обезбијеђена већа удобност лица која се превозе – нагласили су у одјељењу и навели да возило има аутоматску рампу за улаз/излаз инвалида, те да може превозити лице у колицима без њиховог склапања и има каише за учвршћивања колица приликом вожње.

Град суфинансира дио цијене, и то старт вожње у износу од 2,57 КМ и по километру 1,57 КМ, а лице са инвалидитетом плаћа 0,4 КМ старт  и 40 пфенинга по километру.

 Услуга постоји од 2016 .године (Фото: Архива)

Услуга постоји од 2016 .године (Фото: Архива)

Подсјећамо да наведену услугу користе сва лица са инвалидитетом која се налазе на списку Градског одбора удружења инвалида Бања Лука, а који је више пута прошириван и допуњаван што је потврда да је услуга квалитетна и поуздана.

Број мобилног телефона за наручивање превоза је 066/007-555.