Петрићевац: Расписан тендер за градњу амбуланте

За изградњу амбуланте породичне медицине на Петрићевцу, у оквиру прве фазе градње вишенамјенског објекта, расписана је јавна набавка за избор извођача радова.

Процијењена вриједност радова износи 192.999 КМ, а заинтересовани понуђачи имају прилику да понуде предају до 7. децембра.

-Изградња амбулната породичне медицине представља прву фазу реализације планираног вишенамјенског објеката у који ће, током друге и треће фазе, наредне и 2020. године, бити смјештени и дјечији вртић и мјесна заједница. За амбуланту је урађен пројекат и сада је расписан тендер за избор извођача радова – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Према његовим ријечима, у овогодишњем буџету планирана су средства за градњу овог објекта, тако да би, уколико тендер прође без жалби, до краја године могао бити потписан уговор са извођачем, а радови почети са стартом грађевинске сезоне.

-Сада се услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике становницима Петрићевца пружају у ненамјенском, дотрајалом и неусловном објекту. Изградњом новог објекта амбуланте породичне медицине, ријешио би се проблем приступа објекту грађанима, колима хитне помоћи, лицима са инвалидитетом, те добио намјенски простор за амбуланту породичне медицине – рекао је Билчар и додао да би нови објекат требало да има двије амбуланте и простор за лабораторију.

Будући вишенамјенски објекат на Петрићевцу планиран је тако да се гради у три фазе, односно сваки од планираних садржаја може се градити као засебна цјелина.

-Амбуланта, вртић и мјесна заједница налазиће се под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором – казао је Билчар и додао да је надлежно одјељење већ покренуло и поступак за рјешавање имовинских односа за градњу наредних фаза, односно вртића и објекта мјесне заједнице.

 Будућа амбуланта

Будућа амбуланта