Петком вјенчања у атријуму Градске управе

Град Бања Лука је изашао у сусрет паровима, који желе да се вјенчају мимо дана викенда што је уобичајени термин за вјенчања. Из Одјељења за општу управу појашњавају да се свечани чин вјенчања сада може обавити и петком у простору атријума Градске управе, у  времену од 8.00 до 16.00 часова.

  • У наведеном простору, поред младенаца, кумова и службених лица, омогућено је присуство најужих званица, и то до десет гостију укупно. Наведена вјенчања која се обављају у мјесним канцеларијама или Музеју савремене умјетности РС или у атријуму су бесплатна, односно младенци су ослобођени плаћања административне таксе – кажу у надлежном одјељењу.

Првог дана, од како је уведена нова пракса, у атријуму Градске управе су склопљена четири брака, уз изражено задовољство младенаца и гостију новим амбијентом и термином за вјеначња.

Иначе, матичари Градске управе и одборници Скупштине града Бање Луке, у дане викенда, вјенчања обављају у простору Музеја савремене умјетности Републике Српске као и у мјесним канцеларијама на подручју града, док су се, раније, радним данима, због недостатка адекватног простора, вјенчања обављала у канцеларијама службеника Матичне службе у Градској управи. Управо због тога, изабран је простор атријума и прилагођен потребама свечаног чина вјенчања.

  • Као и до сада, вјенчања се могу заказати и изван службених просторија, по жељи младенаца, али се за овакав чин вјенчања плаћа градска административна такса у износу од 200 марака – подсјетили су из Одјељења за општу управу и додали да је у овој години, на простору који припада матичном подручју Града Бање Луке, закључено укупно 366 бракова.