Пензијски резервни фонд РС донира опрему за шаховска игралишта

Градоначелник Игор Радојичић и директор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске (ПРЕФ), Дарко Лакић, потписали су данас уговор о донацији опреме и изградњи шаховских игралишта.

Градоначелник Радојичић је објаснио да ће на три локације бити донирана гарнитура шаховских фигура и опрема, док ће једној локацији бити изграђено ново игралиште за шах.

– У Парку Младен Стојановић и код борачких зграда у Ади биће набављене нове шаховске фигуре, у насељу Обилићево биће постављене клупе код дома пензионера, док ће у насељу Кочићев вијенац бити изграђено ново шаховско игралиште и набављене нове шаховске фигуре. Вјерујем да је ово само почетак наше сарадње, јер је ПРЕФ заправо посвећен старијој популацији и ова донација ће допринијети обогаћивању друштвеног живота наших старијих суграђана – рекао је Игор Радојичић.

Дарко Лакић је изразио задовољство због могућности да ПРЕФ буде један од донатора за изградњу шаховских терена и набавку опреме.

– Наша мисија је да бринемо о старијој популацији и ми се кроз наше друштвено одговорно пословање трудимо да помогнемо колико можемо. Уколико се наша прва акција покаже ефикасном, ми ћемо и наредних година помагати приликом изградње нових шаховских терена у Бањој Луци, али и у другим градовима Републике Српске – закључио је Лакић.