Отвара се нови вртић на Стaрчевици

Нови дјечији вртић на Старчевици за смјештај 50 малишана, биће стављен у функцију крајем ове седмице, у оквиру великог плана проширења капацитета предшколских установа чији је циљ да се отвори 600 нових мјеста у градском систему вртића. У оквиру овог плана, нови вртић на Старчевици биће отворен у обновљеном градском пословном простору у Улици Прве крајишке бригаде.

Како су потврдили у Одјељењу за комуналне послове, реконструкција овог простора којег је раније користила Градска развојна агенција, приводи се крају, a објекат би од петка требао бити у пуној намјени.

У овом објекту биће смјештена једна јаслићка и једна вртићка група малишана, узраста од три до шест година.

У Центру за предшколско васпитање и образовање, које ће руководити и овим новим вртићем, раније су истакли да је Старчевица једно од највећих градских насеља и потребе су велике, тако да је овај пројекат од великог значаја за Центар, али и за наше грађане.

Ово је само један од пројеката изградње вртића у граду. У току је градња вртића на Петрићевцу за боравак више од 100 дјеце, а ускоро се очекује и друга фаза радова на будућем вртићу у Лазареву, у вриједности од милион КМ, како би током ове године био у потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију. Овај, нови дио вртића „Колибри“ моћи ће да прими око 170 дјеце.

За ову годину најављено је и уређење девастираног објекта, који се налази поред најстаријег вртића, „Јежеве кућице“, а које је некада користило Удружење “Дуга”. У плану су и радови у Куљанима, гдје би нови вртић требао нићи у објекту старе школе, те пренамјена градског простора у Обилићеву, који ће бити претворен у вртић.