Од априла нови циклус бесплатних тренинга: Позив спортским организацијама

Нови циклус суфинансирања чланиранина у спортским организацијама у оквиру пројекта „Спорт доступан дјеци“ почиње већ наредног мјесеца.

За те намјене биће издвојено 77.000 КМ, које ће бити распоређене путем јавног позива који је данас расписало надлежно Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт.

– У циљу укључивања што већег броја дјеце у спортске активности, позивамо све класификоване спортске организације са територије града Бања Лука у спортовима прве и друге категорије да се у наредних десет дана пријаве на јавни позив и на тај начин учествују у реализацији пројекта „Спорт доступан дјеци“ – казали су из ресорног одјељења, истичући да су овим пројектом задовољни и родитељи, који су кроз програм суфинансирања чланарина знатно растерећени.

Како су навели, „Спорт доступан дјеци“, који је као новина почео да се реализује од прошле године, подразумијева суфинансирање чланарина у класификованим спортским организацијама које могу да поднесу захтјеве за субвенционисање чланарина у двије најниже категорије које се налазе у систему такмичења матичног спортског савеза у складу са одобреним бројем за једну спортску грану.

Пријављивање на јавни позив врши се у складу са прописаним обрасцем СЧ – Спортске чланарине – Захтјев за учешће у реализацији пројекта „Спорт доступан дјеци“, који је назначен у тексту јавног позива.

Град ће са изабраним спортским организацијама преко којих ће се спроводити овај пројекат потписати уговор, којим се дефинише број и износ суфинансираних чланарина, период реализације пројекта, права и обавезе корисника тих чланарина, извјештај и контрола реализације пројекта.

Преузмите:
Јавни позив за учешће у реализацији пројекта „Спорт доступан дјеци“

Пратећи образац СЧ