Обновљен друштвени дом у Мишином хану

Руинирани друштвени дом у Мишином хану, некадашње омиљено мјесто окупљања мјештана, добија нове обрисе, у оквиру великог пројекта обнове друштвених домова у више села и приградских насеља.

Упоредо са изградњом новог друштвеног дома за мјештане горњих дијелова Чесме и Крчмарица, на другом дијелу града – у Мишином хану интензивно се ради на обнови дотрајалог дома, који ће служити за разне друштвене догађаје, укључујући и тамошњи фоклорни ансамбл.

У оквиру реализације овог пројекта, на објекту је до сада постављена нова столарија, обновљен кров и постављена фасада.

  • Тренутно се изводе унутрашњи радови на објекту, а за темељну обнову дома биће издвојено 175.000 КМ – истакли су Одјељења за комуналне послове.

У приземљу будућег објекта налазиће се апотека и вишенамјенска сала, намијењена за разне друштвене садржаје, док ће на спрату бити смјештена мјесна заједница.

Санација овог објекта у Мишином хану изводи се у оквиру великог плана обнове друштвених домова по селима и приградским насељима, који се проводи уназад три године. Тиме се настоји постићи да ови објекти буду центри дешавања у својим срединама.

И овај нови дом служиће за окупљања мјештана, а захваљући обнови, у дому ће бити смјештено и локално кулутурно-умјетничко друштво, које је, у недостатку бољег простора, тренутно измјештено у Поткозарје.

Упоредо с тим, покренуте су активности на обнови још четири друштвена дома. Први на реду су Пискавица и Залужани, за које су у току поступци јавних набавки за избор извођача радова, а упоредо с тим раде се пројекти санације за објекте на Сарачици и у Рекавицама, који су у плану за наредну годину.