Обновљена подручна ОШ „Свети Сава“ у Павловцу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, обишао је данас Основну школу „Свети Сава“ на Лаушу као и обновљено подручно одјељење ове школе у насељу Павловац. Радојичић је рекао да у оквиру програма финансирања и суфинансирања основих и средњих школа у Бањој Луци, Град је ове године на различите начине учествовао у шест основних и једној средњој школи.

– Ребалансом буџета предвиђамо и додатнма средства од 400.000 КМ којима би требало да се суфинаснира обнова још двије средње и пет или шест основних школа. Ради се о побољшању услова у школама – санацији кровова, замјени столарије, поправци мокрих чворова и слично. Прошле године смо извршили снимање стања у свим бањалучким школама и сада смо у прилици да радимо. Када је у питању Павловац, након изградње једног дјечијег игралишта, ево сад је завршена и санација школе, док је код централне школе на Лаушу санирана ограда – нагласио је градоначелник.

Директор ОШ „Свети Сава“, Мирослав Попржен, казао је да је у посљедњих годину дана, санирана  унутрашњост подручне школе у Павловцу, односно да су комплетно уређени паркети и постављене нове ригипс плоче, тако да су учионице добиле нови сјај.

– Купљен је и нови намјештај за учионицу првог разреда. Унутрашња санација нас је коштала 12.000 КМ, од чега је 7.000 КМ издвојио Град. Током прољећног распуста, захваљујући донаторима, успјели смо да замијенимо комплетан кров на школи, за шта је издвојено око 18.000 КМ – рекао је Попржен.