Обилићево: Ускоро семафор у Гаврила Принципа

Како би се побољшала безбједност у одвијању саобраћаја, на прометној раскрсници улица Гаврила Принципа и Браће Југовића у насељу Обилићево, биће постављен семафор.

Ова раскрсница добила је значајано мјесто у уличној мрежи овог дијела града – изградњом Источног транзита и новог моста на локацији старог Зеленог моста, те уклоњањем куће и спајањем Улице Браће Југовића (код Пионирске улице).

-На наведеној раскрсници се укрштају саобраћајни токови који долазе десном страном обале Врбас, преко новог моста, затим возила која настављају кретање даље ка јужном дијелу града, као и локални саобраћајни токови. Све ово је утицало да дође до повећаног саобраћајног оптерећења, уз настанак и саобраћајних незгода – навели су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Након проведених анализа, како су истакли – одлучено је да се раскрсница семафоризује, за шта је ресорно одјељење већ покренуло израду пројектно-техничке документације.

-До семафоризације раскрснице, биће проведене привремене превентивне мјере у циљу смањивања брзине кретања возила – закључили су из одјељења.

 Фото архива

Фото архива