Ново возило за Хитну помоћ

Служба хитне медицинске помоћи ускоро ће добити ново, савремено возило, са комплетном медицинском опремом за збрињавање животно угрожених пацијената.

Град Бања Лука је у 2018. години дозначио Дому здравља укупно 320.000 KM, од којих је највећи дио искориштен за набавку санитетског возила са медицинском опремом.

-Дом здравља је крајем прошле године провео тендер за набавку овог возила и опреме, укупне вриједности 261.120 КМ, чија се испорука очекује у скорије вријеме – казали су у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

Из одјељења су прецизирали, да се набавка односи на санитетско возило са дорадом и основном опремом по цијени од 195.390 КМ, те на медицинску опрему за санитетско возило укупне цијене од 65.730 КМ.

Преосталим дозначеним средствима из градског буџета, Дом здравља набавио је канцеларијски намјештај за амбуланте педијатрије и гинекологије на Поликлиници, те материјал потребан за санацију амбуланти за специјалистичке консултације из педијатрије. Такође набављена је и медицинска опрема неопходна за рад Центра за физикалну рехабилитацију у заједници, и то апарати за терапију ласером, за терапију ултразвуком и за електротерапију.

 

 Фото архива

Фото архива