Нови друштвени дом на Крчмарицама

До краја године, у горњем дијелу Чесме, односно на Крчмарицама, требало би да буде саграђен нови објекат друштвеног дома, у оквиру велике акције оживљавања друштвених садржаја на приградском и сеоском подручју.
Постојећи објекат је дотрајао и у јако лошем стању, те је одлучено да се изгради нови, заједничким улагањем Града и Развојног програма Уједињених нација (УНДП).
-Радови увелико трају и у току је прва фаза, која подразумијева градњу објекта и стављање под кров – казали су из Одјељења за општу управу, које је координатор овог пројекта.
Како су навели, за другу фазу радова – унутрашње уређење и опремање, планирано је да се средства обезбиједе наредне године такође у оквиру истог пројекта.
Намјера је да мјештани Чесме у новом вишенамјенском објекту, у чијој су близни мали спортски терени, добију простор за друштвена окупљања, те за одржавање фолклорних и других секција – закључили су из одјељења.
Мјештани Чесме су прошле седмице добили и теретану на отвореном на локацији код фудбалског игралишта.
Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ је заједничка иницијатива влада Швајцарске и Шведске, а спроводи га УНДП. У овај пројекат су укључене јединице локалне самоуправе у БиХ, а Бања Лука у овом пројекту учествује са шест мјесних заједница:  Сарачица, Лауш 2, Паприковац, Шарговац, Росуље и Чесма.