Нови водовод за Мишин Хан

Заједничким активностима Владе РС и Градске управе овог љета требао би бити побољшано водоснабдијевања дијела насеља Мишин Хан, које је до сада имало проблема у испорукама воде.

Како је потврђено у Одјељењу за комуналне послове,  130 хиљада марака обезбједила је Влада РС, а Грaдска управа је расписала јавну набавку за избор извођача радова на проширењу градске мреже у овом насељу и санацију локалног водовода „Фратровац“.

-Тендер је већ расписан и почетком априла требао би бити изабран извођач радова на изградњи водоводне мреже у засеоцима Липовац и Радњача, као и санацији каптаже и резервоара „Фратровац“ – кажу у одјељењу.

На захтјев мјештана ових насеља, израђен је пројекат за ова два засеока, који би требао да обезбиједи стабилно водоснабдијевање прикључком на градску водоводну мрежу.

-Ова два насеља до сада су користили воду са локалних изворишта због чега су се мјештани суочавали са честим несташицама – истичу у одјељењу.

С друге стране, санацијом каптаже и резервоара локалног водовда „Фратовац“ биће побољшано снабдијевање водом потрошача који се налазе у централном дијелу Мишин хана.