Нови асфалт и измјена режимa саобраћаја у Улици Ивана Фрање Јукића

Једна од напрометнијих улица у центру града, Улица Ивана Фрање Јукића добила је ново рухо, а наредних дана на једном дијелу улице доћи ће до промјене режима саобраћаја.

Како је потврђено у Одјељењу за саобраћај и путеве, у оквиру инвестиционог одржавања градских саобраћајница ових дана је постављен нови асфалт у овој улици, а у току су и радови на санацији тротоара и изградњи рампи за инвалиде, након чега ће бити обиљежена хоризонтална саобраћајна сигнализација.

-Ово је једна од напрометнијих улица у центру гдје је коловоз био оштећен на више мјеста због чега је на цијелој дионици постављен нови слој асфалта. Ову прилику смо искористили и да се ураде рампе за лица са инвалидитетом које до сада нису биле изграђене и тај дио посла биће ускоро завршен – истичу у Одјељењу.

По завршетку ових радова, у овој улици доћи ће до прoмјене режима одвијања саобраћаја, и то на дијелу од Улице Краља Алфонса XIII до Српске улице, те ће умјесто досадашњег једносмјерног на наведеном дијелу бити двосмјеран начин одвијања саобраћаја.

– Анализа је показала да дио возила која долазе из смјера Градске управе, а има намјеру да скрене десно, оптерећује у саобраћајном смислу раскрсницу код Дома синдиката, јер та возила круже у централној градској зони. Иако се ради о измјени режима на веома кратком дијелу саобраћајнице, знатно ће се побољшати услови одвијања саобраћаја у зони улице Ивана Фрање Јукића – истичу у Одјељењу.