Новина у Дому здравља: Заказивање прегледа електронским путем

Бањалучани од данас могу да се наруче код свог породичног љекара са пар кликова на мобилном телефону.

Дом здравља је покренуо апликацију названу „Е-чекаоница“, која омогућава пацијентима да се електронски преко сајта ове здравствене установе наруче код свог породичног доктора.

Како су појаснили из Дома здравља, пацијенти се, путем апликације „Е-чекаоница“ која се налази на интернет страници те установе – могу наручивати у слободне термине приказане у чекаоници.

-Чекаоница се отвара тако што пацијент, приликом активирања Е-чекаонице (лијевим кликом) уписује тражене податке у кућице приказане на екрану монитора или мобилног телефона. Подаци који се траже за наручивање су ЈМБГ пацијента и шифра тима или име и презиме породичног доктора код којег је пацијент регистрован. Подаци о шифри тима породичне медицине, као и о свим докторима који раде на одређеним локалитетима налазе се на нашем сајту у падајућем менију под Службом породичне медицине – појашњавају из ове установе.

Уколико пацијент не жели да уноси свој јединствени матични број у Е-чекаоницу, тада има могућност, да позивањем свог тима породичне медицине путем телефона добије ПИН шифру коју ће користити приликом уласка у електронску чекаоницу.

Како су истакли, “Е-чекаоница“ је један од пројеката у оквиру „Паметног града“, а покретањем овог пројекта велике користи ће имати грађани и запослени у Дому здравља.

-Грађани више неће морати долазити у амбуланте да се наруче на преглед код породичног доктора, већ ће то моћи учинити путем мобилног телефона или свог рачунара. На тај начин смањићемо гужве у амбулантама, а истовремено растеретити наше медицинске сестре које много времена проводе заказујући прегледе путем фиксног телефона – закључили су из ове здравствене установе.

И даље ће у функцији остати и стари систем наручивања за прегледе.

 Апликација се налази на сајту Дома здравља Бања Лука

Апликација се налази на сајту Дома здравља Бања Лука

 У неколико корака до заказивања прегледа

У неколико корака до заказивања прегледа