„Нисте сами“: Од данас достава лијекова за суграђане старије од 65 година

Суграђани који су старији од 65 година, од данас имају могућност да наруче и лијекове, који ће им бити достављени на кућну адресу.

Град Бања Лука је у оквиру акције „Нисте сами“, послије животних намирница, сада омогућио и доставу лијекова за особе старије од 65 година.

Ове особе уколико имају потребу за лијековима, телефоном треба да се јаве свом породичном љекару, односно амбуланти породичне медицине у којој су регистровани и наруче лијек.

Њихова наруџба се електронским путем просљеђује у апотеку, која покрива њихове насеље, а лијекови им се испоручују наредног дана на кућну адресу.

Могу се наручити лијекови за чије издавање је потребан рецепт, као и лијекови и препарати за које није потребан рецепт.

Корисници система неће плаћати трошкове доставе, односно лијекове ће добити по идентичним цијенама као да су их купили директно у апотеци.

Систем испоруке покрива урбано подручје града Бање Луке у истим границама доставе, као и за животне намирнице.

Наруџба намирница путем телефонског броја 065/01 02 03

Град Бања Лука је, од 19. марта, покренуо велику акцију под називом „Нисте сами“, у оквиру које је омогућена кућна достава основних животних намирница старијим и немоћним особама, те лицима са инвалидитетом, трудницама и свима у стању потребе.

Све особе старије од 65 година, хронични болесници, труднице, особе са инвалидитетом, могу да се јаве на телефон број: 065/01 02 03 и затраже доставу одређених животних намирница и потрепштина. Сервис ради сваким даном, осим недјеље. Намирнице се плаћају по достави, без трошкова доставе и по цијенама као у маркетима.

Акцију су подржали: Мтел, Проинтер ИТСС, Тропик, МФ банка, Адико банка, Сбербанка, Шпаркасе банка, Нова банка, Крајинапетрол, Гаспром бензинске станице, Нестро петрол, Бањалучка пивара, Еурогас, Цегер, Малбашић, апотека „Зенит“ и дм дрогерие маркт.