Невид театар: Почињу драматуршке радионице са Тањом Шљивар

У Бањој Луци 28. марта 2019. године почињу драматуршке радионице са Тањом Шљивар у оквиру пројекта Невид театра „Образовање кроз игру“, који се проводи кроз заједнички пројекат УН-а: „Дијалог за будућност: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ“.

На завршеном конкурсу Невид театра за оригиналне драмске текстове одабрани су најбољи ауторски текстови и то: „Благо испод крова“ Саре Велаге (24) из Јајца, „Домовином мојом“ Недима Пуриша (21) из Зенице и „Гдје се сакрила љепота?“ (23) Милице Малешевић из Бање Луке.

Имплементацијом пројекта „Образовање кроз игру“ Невид театар омогућиће дјеци и младима који су свакодневно изложени проблемима образовања, етничким и другим видовима сеграгације или дискриминације у школама да кроз игру и драмску образовну форму уче и продубе своја знања о културним разноликостима у БиХ и важности цјеложивотног учења, васпитања и образовања, те се повежу се са колегама и колегиницама из других дијелова Босне и Херцеговине.

„Образовање кроз игру“ Невид театра један је од 24 одабрана пројекта, који се финансира у оквиру заједничког пројекта УН-а: „Дијалог за будућност: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ“. Суфинансира га и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

О импресијама младих аутора и афирмисане драматуршкиње Тање Шљивар прочитајте на линку овдје.

 Илустрација: Марко Дукић/Невид театар

Илустрација: Марко Дукић/Невид театар