На јавном увиду РП централног градског подручја

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да ће нацрт Регулационог плана дијела централног подручја града Бање Луке бити изложен на јавни увид од 18. априла до 18. маја 2018. године.

Нацртом плана обухваћен је простор који се налази између улица: Алеје Светог Саве, Вука Караџића, Јована Дучића, Грчке, Николе Тесле, Книнске, Булевара Цара Душана, Краља Петра I Карађорђевића, Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, ријеке Црквена, те улица Горана Радуловића Бимбе и Васе Пелагића, површини 49,74 ха и биће изложен на јавни увид у просторијама Института за грађевинарство „ИГ“ Бања Лука, у просторијама Градске управе Града Бање Луке и у просторијама мјесних заједница Центар 1, Центар 2 и Булевар, сваким радним даном у времену од 8.00 до 16.00 часова. Нацрт плана је објављен и на ово интернет страници.

За вријеме трајања јавног увида, свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрт, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће нацрт бити изложен, или их доставити у форми дописа Градској управи – Одјељењу за просторно уређење .

 Централно градско подручје

Централно градско подручје

 Центар Алеја

Центар Алеја

РП „Ада Дебељаци 5“

У истом периоду, на јавном увиду ће бити и нацрт измјене дијела Регулационог плана „Ада Дебељаци 5“.

Нацртом Плана обухваћен је простор који се налази уз Улицу Тешана Подруговића, а односи се на к.ч.бр. 518/3, 518/4, 518/8, 518/9, 518/14 и дио к.ч.број 518/5 К.О. Пресначе (н.п.),  површине 0,23 ха и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „Урбис центар” Бања Лука –  Булевар војводе Степе Степановића бр.101а, у просторијама Градске управе Града Бање Луке и у просторијама МЗ Дебељаци, сваким радним даном у времену од 8.00 до 16.00 часова. Нацрт плана је објављен и на ово интернет страници.

За вријеме трајања јавног увида, до 18. маја 2018. године, свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрт, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће нацрт бити изложен, или их доставити у форми дописа Градској управи – Одјељењу за просторно уређење .

РП „Центар Алеја“

Одјељење за просторно уређење такође обавјештава јавност, да ће од 18. до 25. априла 2018. године на поновни јавни увид бити изложен нацрт Регулационог плана „Центар Алеја“.

Нацртом овог плана обухваћен је простор који се налази између улица Младена Стојановића, Краља Петра I Карађорђевића, Триве Амелице, Булевара Српске војске и Алеје Светог Саве,  површине 71,71  ха и биће изложен на поновни јавни увид просторијама предузећа „Рутинг“ Бања Лука – Улица Првог крајишког корпуса бр.16, у просторијама Градске управе Града Бање Луке и у просторијама мјесних заједница Центар 1, Борик 2 и Росуље, сваким радним даном у времену од 8.00 до 16.00 часова. Нацрт плана је објављен и на ово интернет страници.

За вријеме трајања поновног јавног увида, до 25. априла 2017. године свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрт, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће нацрт бити изложен, или доставити у форми дописа Градској управи – Одјељењу за просторно уређење.