На прољеће градња фудбалског терена код „Делте“

Градња фудбалског игралишта са вјештачком травом, која ће ријешити проблем градских клубова са недостатком адекватног мјеста за тренинге, почеће на прољеће.

За прву фазу овог посла, већ је изабран извођач радова, за које ће из буџета бити издвојено око 200.000 КМ.

-Ријеч је о првој фази радова на градњи новог савременог фудбалског терена са вјештачким травњаком, који ће бити лоциран у близини тржног центра „Делта планет“, односно у продужетку парка за псе – рекли су у Одјељењу за комуналне послове.

Том  фазом предвиђени су груби грађевински радови као што су ископавање земљишта, постављање тампона и одводња оборинских вода. Затим, планирано је да буде постављена вјештачка трава, након чега би терен био спреман за употребу.

Град Бања Лука је покренуо овај пројекат како би омогућио мјесто за тренирање градским фудбалским клубовима, који се муче са недостатком властитих капацитета за тренинге. Идеја је да тереном управља Спортски центар „Борик“ и да терен буде на располагању свим клубовима који имају већи број чланова у свим селекцијама, а који немају довољно термина за тренирање на властитим теренима.

Истовремено, из Одјељења за комуналне послове напомињу да се у будућности, поред овог терена, планира изградња још једног фудбалског терена са атлетском стазом.