На прољеће градња пута до зграда у Улици Деспота Стефана Лазаревића

 

Изградња приступне саобраћајнице, заједно са пјешачким површинама и паркинзима, за потребе стамбених објеката у дијелу Улице Деспота Стефана Лазаревића, који раније нису урађени због банкрота инвеститора, почеће на прољеће.

Како су потврдили у Одјељењу за саобраћај и путеве, послије успјешно проведене јавне набавке, ових дана, потписан је и уговор са изабраним извођачем који ће бити уведен у посао у марту.

Према подацима из ресорног одјељења, осим изградње приступног пута, предвиђена је и изградња пјешачких површина и паркинга, уз рјешавање проблема оборинских вода на земљишту које је у градском власништву.

Град је издвојио нешто више од 200.000 КМ за рјешење овог вишегодишњег проблема станара неколико стамбених зграда у том дијелу Лазарева. Ту неизграђену инфраструктуру је, према ранијем уговору са Градом, требало да обезбједи инвеститор, међутим, он је давно банкротирао, а станари су се у међувремену уселили у зграде.

Прошле године, такође средствима из градског буџета изграђена је и фекална канализација, коју је, такође, требало да уради инвеститор који је градио те зграде.

Истовремено, биће настављено рјешавање имовинских проблема на околним приватним парцелама, како би цјелокупна инфраструктура била изграђена у складу са регулационим планом.