На Мањачи ниче туристичко-рекреативни комплекс

На подручју Мањаче почела је акција чишћења терена и уређења за будући туристичко-рекреативни комплекс. У овој првој фази пројекта „Мањача као туристичко-рекреативи комплекс“ учествују јавне установе и институције, те друштвено одговорне фирме које су препознале значај пројекта, Удружења спортова на води, Удружења грађана  и еколошке секције, ватрогасци, те многи други који су се одазвали у великом броју. Данас је одржана и презентација овог пројекта на Развојно-едукативном центру „Мањача“.

Уз помоћ грађевинске механизације и људства очистиће се и спојити стаза намијењена за обилазак језера „Шљивно“ која ће служити као шеталиште, те пут до смјештајних јединица које ће бити изграђене у једној од наредних фаза.

Припремиће се терен за даље радове изградње привремених објеката на обали језера, дио плаже који ће се користити за купање, као и дио на којем ће бити лоцирана игралишта за дјецу и одрасле.

-Уз градске, данашњој акцији одазвала су се бројна удружења и организације и на такав начин видимо колики је интерес за један овакав пројекат који ће, итекако, служити како нашим суграђанима тако и туристима – казао је замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић.

Пројекат „Мањача као туристичко-рекреативи комплекс“, вриједан милион и по КМ, има за циљ развој „зоне Мањача“ као новог туристичког и рекреативног комплекса и као такав резултат је заједничке сарадње и иницијативе Туристичке организације Бања Лука, Градске развојне агенције и Центра за развој пољопривреде и села који су препознали Мањачу као подручје изузетних потенцијала.

Према ријечима директра Центра за развој пољопривреде и села Драшка Илића циљ је да се уреди ово мјесто, које ће бити доступно становницима Бање Луке али и свима који пролазе овим простором.

-Драго ми је што су се бројна удуржења и предузећа одазвала овој акцији и заједно са нама учествују у овој активности – рекао је он.

Помоћник директора Туристичке организације града Миња Шурлан рекла је да и овај пројекат значи проширење туристичке понуде града.

-У наредним фазама, када ријешимо објекте за ноћење сви ће имати прилику да овдје бораве и дуже од једног дана. Идеја нам је да ова локација постане простор за капмовање – истакла је она.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић истакао је да та агенција сада ради на урбанистичком планирању самог простора.

Према његовим ријечима, аплицирали су за средства код донатора за наредне фазе реализације овог пројекта, попут постављања бунгалова, уређење инфраструктуре, фабрику контејнера и остале садржаје.