Најављена изградња канализације у насељу Ада

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, најавио је данас изградњу канализације у мјесној заједници Ада чиме ће бити ријешен један од највећих проблема мјештана овог насеља, из улица Дујка Комељновића и Вида Њежића.

Након састанка са грађанима, Радојичић је рекао да ће бити изграђен један киллометар канализације са четири крака и да је овај посао вриједан око 400.000 КМ.

  • Ово су средства из пројекта „Вода II“, а тендер води Европска банка за обнову и развој. Урађен је пројекат, а с обзиром на конфигурацију терена, мораће бити изграђене и двије пумпне станице, a становници ових улица ће добити канализацију која ће бити спојена на колектор у Улици Дујка Комљеновића. Уколико све процедуре прођу без проблема, извођача радова би требало да имамо до краја зиме, а у току прољећа или љета бисмо почели радове – нагласио је Радојичић.

Један од мјештана Аде, Далибор Ђајић, изјавио је да су мјештани Аде дуго чекали на рјешење проблема канализације и да ће нова канализациона мрежа покрити око 40 домаћинстава.

  • Када добијемо нову канализацију, ријешићемо један од ургентних проблема нашег насеља који траје већ годинама – рекао је Ђајић.

Заједно са сарадницима, градоначелник Игор Радојичић посјетио је данас и мјесну заједницу Дебељаци. Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, рекао је да је у насељу Дебељаци уређено корито Кочићевог потока који је правио велике проблеме током поплава 2014. и 2016. године.

  • Овај поток је веома незгодан у вријеме обилних падавина и интервенција је била неопходна. Урађено је профилисање и чишћење корита у дужини од два километра, а на три локације су постављене камене облоге чиме су заштићене околне куће – истакао је Билчар.

Он је додао да је у насељу Дебељаци данас почела и замјена старе расвјете новим лед сијалицама и да ће, у три улице у овом насељу, бити постављено 40 лед свјетиљки.