Наредна сједница Скупштине града 5. новембра

Наредна, 37. сједница Скупштине града Бање Луке, биће одржана 5. новембра, а на дневном реду ове сједнице наћи ћесе 20 тачака.

Како је изјавио градоначелник Игор Радојичић, једна од централних тема наредног скупштинског засједања биће нацрт градског буџета за 2020. годину, као и ребаланс буџета за текућу годину.

  • Оквир буџета за сљедећу године износиће око 146 милиона марака, с тим да су изворни приходи 136 милиона КМ. Између осталог, у ово су увршетени капитални пројекти као шту су градња мостова у Доцу и у Српским топлицама, завршетак изградње вртића и наставак изградње саобраћајнице у Шарговцу. Када је у питању ребаланс, основни разлог за уврштавање у оквир буџета je рестрруктурисањe градског дуга у износу од 60 милиона марака – објаснио је Радојичић.

Он је додао да за све планиране пројекте у наредној години сигурно тражити и средства из екстерних извора, наглашавајући да се у 2020. години очекује реализација и пројекта „Вода II“ вриједног 12 милиона KM, у сарадњи са Европском банком за обнову и развој.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, оцијенио је да ће буџет за идућу годину имати значајну развојну компоненту како би се наставила динамика даљег развоја града и релаизације пројеката од значаја за све грађане.

  • Градске финансије су стабилне и Град може без проблема да подмири све текуће обавезе, али и да се посветуи развоју. Ту смо и да помогнемо другим локалним заједницама, нашим пријатељским градовима, па ћемо тако на наредној сједници градског парламента издвојити одређена новчана средства за помоћ у изградњи дневног центра у Косовској Митровици те за набавку цистерне за воду у Бихаћу, који потреса тешка мигрантска криза – закључио је Талић.