Кружни ток на Ребровцу готов у јуну: Најављени нови пројекти у саобраћају

Радови на изградњи кружног тока код Ребровачке цркве требало би да буду окончани крајем маја или почетком јуна.

Градоначелник Игор Радојичић и директор предузећа „Путеви РС“ Ненад Нешић обишли су данас ово градилиште и још једном позвали суграђане и све они који користе ову обилазницу, да имају стрпљења и разумијевања, јер је много локација у граду отворено са радовима или ће бити отворено током љета.

-А то све, са основним циљем да се у Бањој Луци до краја године знатно побољшају услови за одвијање саобраћаја – нагласио је градоначелник Радојичић.

Како је навео, ова година је богата радовима у саобраћају.

-Кружна раскрсница на Ребровцу дио је цијелог комплекса, који је неколико километара дугачак и који ће ове године бити „нападнут“ са радовима у саобраћају. Почешви са јужног краја, гдје ће бити изграђен нови мост на локацији Зеленог и за који је у току јавни тендер. Очекујемо извођача радова и ако успјешно прође јавна набавка, на љето улазимо у радове. Ту је и наставак наставка источног транзита поред стадиона ФК „Напријед“ ка Зеленом мосту – нагласио је Радојичић.

Уз радове на кружном току на Ребровцу, према његовим ријечима недавно су санирани и тротоари на Ребровачком мосту.

-Ускоро идемо и са двије кружне раскрснице у Алеји Светог Саве за које је расписана јавна набавка. С друге стране, иза Зеленог моста, градићемо кружну раскрсницу код зграде Полицијске управе и Суда за коју тендер треба да буде расписан у мају. Дакле, то је низ послова који је већ у току и све са циљем да на ширем подручју града побољшамо услове саобраћаја – закључио је градоначелник Радојичић.

Он је најавио са предузећем „Путеви РС“ још активности током ове године, наводећи изградњу кружног тока код будућег Тржног центра „Делта“ и код „Сирана“ на Луашу, те још радова на саобраћајницама које Град сам спрема.

Директор предузећа „Путеви РС“ казао је да радови на кружном току на Ребровцу теку утврђеном динамиком.

-Због временских прилика, од почетка радова до сада искористили смо само 45 радних дана. Планирано је да овај посао буде окончан крајем маја или почетком јуна. Тиме ћемо добити бољу саобраћајницу гдје ће бити много већа пропусна моћ возила – казао је Нешић.

Извођач радова је конзорцијум предузећа „Приједорпутеви“ и „Козарапутеви“. Директор „Приједорпутева“ Раденко Црногорац казао је да је уговорени рок за завршетак радова 90 радних дана.

-Очекујемо, уз све околности, да ћемо комплетирати радове до почетка јуна. Преостало је да се заврши измијештање инсталације топловода и воодовода, послије чега ће се приступити изради горњег и доњег хабајућег слоја, ивичњака, јавне расвјете  – казао је Црногорац.

Инвеститор изградње кружног тока на магистралном путу код моста Ребровац су „Путеви РС“, а вриједност радова је 551.000 КМ.