Консултације са страним експертима о апликацији за кандидатуру за ЕПК

Протеклог викенда одржана је радионица на којој су чланови Тима за Европску престоницу културе Бања Лука 2024 – град кандидат,  са консултантима из Новог Сада и четири међународна експерта, прошли прпремљену апликацију „BidBook“.

Радионици је пристуствовао и градоначелник Игор Радојичић који је подржао овакав вид активности и нагласио да овакав рад има за циљ да обезбиједи приједлоге, идеје и савјете који би допринијели побољшању и развоју дијелова апликације.

– Припремљени радни документ апликације је раније достављен, а кроз дводвневну радионицу смо концепт сваког од сегмената заједнички анализирали и утврдили закључке. Тим који ради на апликацији Бања Лука 2024 ће све сугестије и идеје уградити у апликциону књигу, како би књига била што квалитетније припремљена – кажу у Тиму за ЕПК Бања Лука 2024.

У раду радионице учествовали су Виктор Јанков, менаџер за међународну културну сарадњу и замјеник генералног директора пројекта кандидатуре Пловдива за ЕПК 2019. године,  Петр Шимон, руководилац пројекта Плзења за ЕПК 2015, Кристијан Потирон, магистар културуног менаџмента на Унеско катедри, тренутно ангажован и на пројекту Нови Сад 2021 на пословима консултанта и Игор Маврин, умјетнички директор програма Града Осијека на прјекту Осијека за ЕПК 2020, те Марко Билбија шеф бањалучког тима за припрему апликације за ЕПК 2024. године.