Инфо дан о могућностима запошљавања лица са инвалидитетом

Градска развојна агенција Бања Лука и Удружење младих са инвалидитетом „Инфопарт“  позивају све заинтересоване грађане на инфо дан  о могућностима запошљавања инвалида, те погодностима које запошљавање пружа, у складу за важећим Законом о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању особа са инвалидитетом.

– Циљ нам је да информишемо привреднике о важећем закону који подржава запошљавање лица са инвалидитетом, гдје Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида нуди низ погодности и олакшица за послодавце. Искористићемо прилику и да присутне упознамо са детаљима јавног позива послодавцима, инвалидима и организацијама инвалидсних лица за субвенције за запошљавање, самозапошљавање и економску подршку инвалида у 2019. години, који је недавно објавило Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС – кажу у Градској развојној агенцији.

Инфо дан ће бити одржан у четвртак, 27. децембра ове године, са почетком у 11.00 часова, у просторијама Градске развојне агенције (Улица Јосифа Панчића број 8).

Заинтересовани своје учешће могу потврдити на адресу електронске поште ivana.tica@cidea.org, или  путем телефона број 051/433-460.