Издвојено из „Грађанске патроле“: Уклоњено више дивљих депонија

Путем мобилне апликације „Грађанска патрола“, у протеклој седмици, суграђани су најчешће пријављивали непрописно одлагање отпада. У већини случајева, надлежне градске службе реаговале су одмах и отпад би био одвожен.

Тако је Комунална полиција установила да је крупни отпад поред контејнера у Југ Богдана одвежен истог дана када су суграђани и упутили пријаву путем „Грађанске патроле“, а исти је случај био и са смећем поред степеница у Косовке дјевојке.

И дивља депонија у Новој Вароши, у ул. Стевана Мокрањца, је по налогу градских служби – уклоњена.

Из ресорних одјељења позивају суграђане да Комуналној полицији пријаве несавјесне појединце који непрописно одлажу смеће и стварају депоније.

„Без обзира на то што се то смеће у врло кратком периоду уклони, а дивље депоније и по неколико пута заредом очисте и стави се заштитна трака, то не омета несавјесне појединце да опет бацају отпад на мјеста која нису за то предвиђена“, истакли су из Одјељења за комуналне послове.

Прошле седмице, више пута, пријављено је и непрописно паркирање возила, па је Комунална полиција по обављеној контроли по пријави грађана установила да су била паркирана возила на зеленој површини у Драгише Васића. Та возила су фотографисана, те слиједи даљи поступак и појачане контроле наведене локације.

По пријави из “Грађанске патроле”, надлежно Одјељење за комуналне послове протекле седмице поставило је и поклопац на отворени шахт на Булевару Десанке Максимовић, те издало налог за ове радове у Крфској улици.