Изабран извођач за градњу кружне раскрснице на Лаушу

За изградњу кружног тока у насељу Лауш, код ресторана „Сирано“ ових дана изабран је извођач радова, чиме су створени услови да крене реализација овог значајног пројекта који ће смањити саобраћајне гужве у том дијелу града.

Процедуру избора извођача овог посла, вриједности око 650.000 КМ, провело је предузеће „Путеви Републике Српске“, док је Град урадио потребну пројектно-техничку документацију. За извођача је изабрано предузеће „Козарапутеви“.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за саобраћај, за нови кружни ток на Лаушу прибављена је и грађевинска дозвола, тако да радови на терену могу почети већ током овог мјесеца.

Будућа кружна раскрсница на укрштању изузетно прометне Карађорђеве и Улице Јована Рашковића, како су истакли из ресорног одјељења – значајно ће олакшати проток возила на једној од најзагушенијих тачака градског саобраћаја.

Уз споразум са „Путевима РС“ за ову кружну раскрсницу, Град са овим предузећем планира градњу још три нова кружна тока. Ријеч је о раскрсници код “Леснине”, затим на укрштању улице Књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковића, док је трећи планиран на укрштању улице Бранка Поповића и Пута српских бранилаца.

Према споразуму о изградњи кружних раскрсница, Град је у обавези да обезбједи потребну документацију, сагласности и дозволе, те да ријеши имовинско – правне односе. Трошак изградње нових раскрница сносили би „Путеви РС“, пошто се ради о магистралном правцу.