Завршен водовод на Побрђу, почетак радова у Благоја Паровића

Завршена је  изгрaдња водовода у улицама Франца Шуберта и Ђорђа Јоветића у насељу Побрђе.  Ради се о два крака водовода промјера Ф110 милиметара, укупне дужине 320 метара. Завршетку радова данас у овом насељу су присуствоали и градоначелник Игор Радојичић и начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

– Иако је јануар мјесец, лијепо вријеме нам погодује да можемо да радимо на одређеним пројектима, поготово када је ријеч о водоводној и канализационој мрежи.  Овдје на Побрђу смо данас завршили радове на водоводу, а очекује нас почетак радова на водовоима у Улици Благоја Паровића и у Пискавици. Надам се да ће грађани у овом густо насељеном мјесту бити коначно задовољмо водоснабдијевањем  јер смо ранијих година имали доста проблема на овом подручју – рекао је градоначелник Радојичић.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар нагласио је да је ове године у градском буџету за пројекте водоснабдијевања и канализације планирано милион марака. Он је додао да је планирано додатних милион марака за пројекат Црно врело како би се кренуло у изградњу подсистема „Звијезда“. Билчар је подсјетио да ће наредне седмице бити расписан тендер за извођача радова за водовод у Рекавицама и да ће до краја мјесеца бити изабран извођач на овом веома значајном пројекту.

Сања Кесар из Савјета МЗ Побрђе захвалила је Градској управи на релаизацију важног пројекта за њихово насеље. Он је рекла да се ради о комплетно новом цјевоводу који ће довести у ред притисак воде са којим је било великим проблема у протеклом периоду као што је пуцање цијеви, па је велики број домаћинстава имао проблема са водоснабдијeвањем.

Извођач радова на Побрђу било је предузеће „Хидросплет“ из Лакташа, а вриједност радова износи 31.100 КМ.

Улица Благоја Паровића

Данас је почела изградња  секундарног цјевовода у Улици Благоја Паровића у Залужанима. Изградња цјевовода профила  Ø110 милиметара  је предвиђена у дужини од око 300 метара, као наставак мреже.

Уговорена вриједност радова износи  22.840 КМ, а предузеће „Грађење Ђурић“  има рок од 30 дана да заврши све радове.

Иначе, у Залужанима је градоначелника Игора Радојичић дочекао велики број грађана који су у директном разговору са градоначелником изнијели своје проблеме.

-Улица Благоја Паровића је локација гдје има доста инфраструктурних проблема и гдје грађани траже санацију саобраћајнице, а логично је да се прво уради водоводна мрежа, па да онда радимо на изградњи саобраћајнице – закључио је Радојичић.